Vogten Staal
Vogten Staal taalkeuze NederlandsTaalkeuze DuitsTaalkeuze DuitsTaalkeuze Duits
Beitsen
Decoilen
Knippen & zetten
Slitten
Vogten Staal B.V.

Postbus 17
6240 AA Bunde
Ankerkade 85
6222NL Maastricht
T: +31 (0)43 363 20 00
F: +31 (0)43 363 46 06
E: Info@vogtenstaal.com
Drie generaties sterk in staal
In 1967 werd door de grootvader, Huub Vogten, van de huidige zaakvoerder Dennis Vogten een handelsmaatschappij in walserij producten opgericht (Vogten Staal). Door de toenemende vraag naar maatwerk werd er 1972 besloten de productiemaatschappij ‘Rapid Metaal’ in het leven te roepen. Met als doel het knippen van plaatstaal op maat zodat de klant de producten direct kan verwerken. Hiervoor werd er een uitstekende locatie gevonden in de Beatrixhaven, te Maastricht.


Vogten Staal rond 1967


In 1980 is Jos Vogten, de vader van Dennis Vogten, toegetreden tot het bedrijf en heeft het roer van de productiemaatschappij overgenomen. Door zijn bijzondere technische vaardigheden is er een vooruitstrevend machinepark ontstaan met decoilinstallaties, scharen, kantbanken en snijbranders die het mogelijk maken de klant optimaal te bedienen.

In 1996 heeft Jos Vogten de totale bedrijvengroep overgenomen en onder zijn leiding bleek de locatie in de Beatrixhaven al snel te klein waarna men naarstig op zoek gegaan is naar een extra locatie. Deze werd gevonden op enkele tientallen meters van de eerste locatie. Met de nieuwbouw op de Klipperweg is samen met Novasilmec een decoilinstallatie ontwikkeld die aan de specifieke eisen van Vogten beantwoordt. Mede hierdoor is een nieuwe norm gezet in de plaatverwerkende industrie.

In 2003 heeft Dennis na het plotseling overlijden van zijn vader het roer overgenomen. Na een snel leerproces in het staalwereldje vond hij dat de richting die het bedrijf was ingeslagen onder de leiding van zijn vader, verder moest uitgebreid worden. Om zo aan de steeds hogere eisen van kwaliteit en service van de klanten te kunnen voldoen. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van een nieuw perceel in Beatrichaven van 50.000 m2. In augustus 2007 is men hier begonnen met de aanleg van een laad –en loswal van 300 strekende meter aan de Beatrixhaven. Over de volledige lengte is een overkapping aangebracht waardoor 40-tons kranen ongehinderd buiten kunnen rijden en de ladingen droog binnen kunnen opslaan. In de 9 hallen van ongeveer 40.000 m2 bij elkaar zijn drie compleet nieuwe lijnen opgebouwd. Een coil beitslijn, decoillijn en slitlijn. Hierdoor is Vogten Staal in staat een nog groter assortiment aan warm gewalste producten van de rol, met de hoogste kwaliteit eisen, te leveren en is Vogten Staal uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende staal service centres in Europa.

  | © Vogten Staal | Disclaimer | Design: Buro Beeldvang |